Hur "bromsen" arbetar.

Signalen som skall hanteras skickas ut från förstärkaren till min dämpare och på vägen passerar den en switch, on/off (true bypass).

Från "bromsen går signalen vidare till högtalaren som sedan leder till jord. Den andra polen från förstärkaren är såklart ansluten till jord för att få en sluten krets.

Därför har man en sladd för att sända signal och en ytterligare för att ta emot signalen.

Om man använder väldigt långa kablar så påverkas ljudet negativt, diskantbortfall pga. att signalen är av sk. växelströmart (ljud) Om man använder väldigt långa kablar så påverkas även impedansen som i detta fall kan vara näst intill omöjlig att räkna på.

Att välja en kabel som har kabelarea 1,5mm är fullt tillräckligt om man kör max 10meter Och har en effekt under 100Watt. Kör man större effekter kan det vara bra att stiga upp till 2,5mm area. Dessa blir ofta lite otympliga, tunga och svårlödade. bilden visar ungefär hur det hela funkar, bromsen är en vattenkran för decibellor och påverkar INTE ljudbilden alls.

Vissa attenuatorer har inbyggda filter och annat pyssel som kan sabba det hela. Mina "bromsar" lämnar ifrån sig exakt det sound som du givit in.